Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Πάτρα: Στον… πάτο ο τζίρος των οδηγών ταξί - Δεν έχει τέλος η πτώση



Στο τέλμα έχει φτάσει η μείωση του τζίρου και η πτώση των εσόδων στον κλάδο των ταξί.
Κάθε μέρα που περνάει, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι επαγγελματίες των ταξί στις συζητήσεις που έχουν μεταξύ τους, είναι χειρότερη από την προηγούμενη, ενώ αρκετοί είναι τόσο προβληματισμένοι με την όλη κατάσταση που σκέφτονται να αλλάξουν επάγγελμα.
Σε τόσο πάτο έχει φτάσει η οικονομική κρίση  έναν κλάδο που κάποτε είχε ένα εξασφαλισμένο μεροκάματο. Τώρα για να μπορέσει κανείς να βγάλει έστω 15 ευρώ θα πρέπει να γυρίζει στους δρόμους της Πάτρας, καίγοντας πολλές φορές περισσότερα σε βενζίνη από αυτά που ενδεχομένως μπορεί να εισπράξει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τζίρος για έναν επαγγελματία ταξιτζή μπορεί πλέον να μην ξεπεράσει τα 10 ευρώ με 12 ευρώ για έναν 12ώρο, την στιγμή, μάλιστα, που όλα έχουν ακριβύνει και για να μπορέσει ένας οδηγός να βγάλει μεροκάματο θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον τα 40 με 50 ευρώ.
Διαφορετικά με τα έξοδα που έχει να αντιμετωπίσει από καύσιμα, εισφορές ΟΑΕΕ, έως και ασφάλεια αυτοκινήτου, όχι μόνο δεν βγάζει, αλλά μπαίνει και μέσα.
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι ένα μεγάλο ποσοστό των οδηγών ταξί να μην πληρώνουν τις εισφορές τους και να εργάζονται ανασφάλιστοι, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

(Πηγη:patrasevents.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου