Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Στους δρόμους οι αγρότες- Σε ποιους κεντρικούς κόμβους αρχίζουν δίωρους αποκλεισμούς

Μια γεύση από τα προσεχώς έδωσαν χθες οι αγρότες με τους ολιγόωρους αποκλεισμούς σε κόμβους -κλειδιά της χώρας, όπως την Εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών και την Ιονία οδό, ενώ όσο περνούν οι ημέρες αναμένεται τα μπλόκα να γίνουν περισσότερα, καθώς απειλούν με κλιμάκωση του αγώνα τους. 
Όπως έγινε γνωστό από τις συσκέψεις τους, από σήμερα Τρίτη οι αγρότες στην Πελοπόννησο θα κάνουν καθημερινό δίωρο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου από τις 17.00-19.00, ενώ από την πλευρά τους, οι αγρότες του Τυρνάβου, όπως έκαναν και χθες, θα αποκλείσουν για δύο ώρες την Εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλίου από τις 18.00-20.00.
Μάλιστα, οι αγρότες της Αιγιαλείας διαμηνύουν ότι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση, με συμβολικούς αποκλεισμούς του κόμβου της Κάτω Αχαϊας.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Σιδερόπουλος, μέχρι την Πέμπτη ''θα υπάρξει μαζική ανασύνταξη δυνάμεων στα μπλόκα της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με στόχο την ανατροπή του άδικου φορολογικού και ασφαλιστικού''.

Στον Τύρναβο το κύριο μπλόκο της Θεσσαλίας
Η καρδιά των μπλόκων αυτή την στιγμή ''χτυπά'' στον Τύρναβο, όπου έχει στηθεί το πρώτο μπλόκο της Θεσσαλίας.
Την Πέμπτη, ωστόσο, θα υπάρξει μαζική έξοδος των τρακτέρ από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα και Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, υπό την αιγίδα των Ενωτικών Ομοσπονδιών των αγροτικών Συλλόγων, Καρδίτσας, Τρικάλων "η Άνοιξη" και Λάρισας.
Μέχρι τότε τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών, προκειμένου να καταμετρηθούν και οι πρώτες δυνάμεις.
Τρακτέρ και στον κόμβο της Κουλούρας
Από το πρωί ξεκίνησε το μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία, με πάνω από 30 τρακτέρ να προσέρχονται, χωρίς, όμως με διάθεση για κλείσιμο δρόμων. Μέσα στην ημέρα αναμένονται να συγκεντρωθούν περισσότερα τρακτέρ, με στόχο την ενημέρωση των αγροτών, αλλά και το ''ζύγισμα'' των δυνάμεων.
Αρχίζουν οι μαζικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη
Έτοιμοι να κατέβουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις είναι και οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, μετά τις χθεσινές διαμαρτυρίες στη ΔΟΥ Ηρακλείου.
Το ραντεβού των αγροτών δίνεται για το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του Οροπεδίου, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε ο τοπικός Αγροτικός Σύλλογος. 
Οι παραγωγοί επισημαίνουν πως πάγια αιτήματα του κλάδου είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η μείωση του κόστους παραγωγής.
Υπενθυμίζεται πως με παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ηρακλείου ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες τους οι αγροτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου, Καζαντζάκη, Αρχανών, καθώς και η επιτροπή αγώνα αγροτών του Αρκαλοχωρίου, που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου