Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΤΡΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΟΛΗ
Το άλλο μεγάλο φαγοπότι
Για την Πολιτιστική τα είπαμε χθες.Περισσότερα από 31 εκατ. ευρώ χάθηκαν, δίχως να μείνει στην πόλη ένα έργο για δείγμα !
Πάμε να δούμε και τα βασικά ολυμπιακά έργα, που κόστισαν, περίπου, 56 εκατ. ευρώ. !
Παμπελοποννησιακό Στάδιο : Στοίχισε 31,5 εκατ. ευρώ Μια πονεμένη ιστορία, που όλοι γνωρίζουν ότι εξυπηρέτησε 2-3 αγώνες ποδοσφαίρου την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και κατόπιν εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.
Για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, ας μιλήσουν οι ειδικοί. Εγώ, ως μη ειδικός, έχω δει πως ακόμα και η σκεπαστή κερκίδα, είναι...σουρωτήρι.
Πλατεία Γεωργίου : Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει...
Ασχέτως εάν συμφωνεί ή όχι κανείς με τη νέα όψη που δόθηκε στην πλατεία, η ουσία είναι πως ξοδεύτηκαν απίστευτα ποσά !
Έγινε ανακατασκευή, την έσκαψαν σε βάθος 3 μέτρων, υποτίθεται για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, αλλά τέτοιες δεν είδαμε.
Αντ΄αυτού είδαμε να έχει συνδεθεί ο αγωγός λυμάτων, με το δίκτυο ομβρίων υδάτων, γι αυτό και μας πνίγει η μπόχα όταν καθόμαστε για καφέ . Και, δυστυχώς, το μεγαλύτερο κομμάτι του δικτύου της πόλης, έχει γίνει με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές.
- Είσοδος Πάτρας από πρώην δήμο Παραλίας ( αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρου Παναγίτσας και παραλιακή οδό). Υπάρχει τέτοιο έργο ; Και πως γίνεται με κάθε βροχή να πλημμυρίζει η Ακτή Δυμαίων, ο Κόκκινος Μύλος κ.ο.κ. ;
Πάντως, αυτό το έργο, μαζί με τους δρόμους Πατρών- Κλάους, Ρίτσου, Σεφέρη καθώς και η ανακατασκευή πεζοδρομίου της Γούναρη, μας κόστισαν 17,4 εκατ. ευρώ.
Στα ολυμπιακά έργα, περιλαμβάνονται και 4 προπονητήρια ( Παναχαικής, Θύελλας, Πανεπιστημίου, Κάτω Αχαίας), που στοίχισαν 3,5 εκατ. ευρώ. (σ.σ. τα θυμάται κανείς emoticon wink
Για τις ανάγκες των ολυμπιακών αγώνων, σκέφθηκαν πως πρέπει να κάνουν και ανακατασκευή του Σταθμού Υποδοχής, στο Λιμάνι, έργο που κόστισε 3,3 εκατ. ευρώ.
Όταν το αποφάσισαν αυτό, γνώριζαν ότι οι εργασίες κατασκευής του νέου λιμανιού, είχαν υλοποιηθεί κατά 83%. Δηλαδή, το νέο λιμάνι ολοκληρωνόταν και έπρεπε να μετακινηθούν όλες οι δραστηριότητες από το παλιό στο νέο. Άρα, δεν χρειαζόταν να σπαταλήσουν τόσα χρήματα, για ένα ντουβάρι, που τώρα ξέμεινε εκεί για να χρησιμοποιείται ως καφετέρεια !!
Αυτές τις προτεραιότητες έδωσαν τότε για την πόλη οι μεγαλόσχημοι παράγοντές της, οι οποίοι διαχειρίστηκαν τις δύο μεγάλες ευκαιρίες ( Ολυμπιακούς και Πολιτιστική ) με βάση τις ανάγκες της αστικής τάξης και την εξυπηρέτηση συμφερόντων ΄΄ημετέρων΄΄.
Αντιθέτως, οι λαικές ανάγκες δεν προκρίνονταν στις λίστες των έργων τους, γι αυτό και εν έτει 2015 συνεχίζουμε να φωνάζουμε ΄΄πνιγόμαστε΄΄!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου